All Acting ! All Singing ! All Dancing!

Tapdance

Tapdance is een dansvorm waarbij je niet alleen te zien bent met de bewegingen die je maakt, maar waarbij je ook te horen bent. Tegelijk met het dansen maak je muziek, waarbij de voeten samen met de vloer het instrument vormen. Tap bevordert je conditie, ritmegevoel en muzikaliteit.

Leerlingen die een musicalcursus volgen, kunnen zich tegen een sterk gereduceerd tarief (€ 85,- tot € 100,- lager dan het reguliere tarief) inschrijven voor de lessen Tapdance. Zie daarvoor de pagina TARIEVEN waar je het tarievenoverzicht kunt downloaden. Er zijn 3 groepen met namen die verwijzen naar bekende musicals: Tapdance Kid (Beginners 1), 42nd Street (Beginners 2) en Tap Dogs (Intermediate/Advanced groep).

Bij tapdance begint de les met een korte warming-up, waarna de basic steps worden aangeleerd w.o. one-sound taps, two-sound taps, triple & quarter-sound taps en de onvermijdelijke time steps met alle mogelijke varianten. Er wordt gedanst op eigentijdse muziek, filmmuziek en jazzmuziek maar omdat je zelf het ritme maakt is het soms ook nodig om zonder muziek te tappen.

Tapdance is van oorsprong een Ierse dans die later door de Engelsen en vooral Amerikanen verder is ontwikkeld. Veel Ieren zijn geëmigreerd naar Amerika en hun tapdance werd door de Amerikanen in een nieuw jasje gestoken en/of gecombineerd met andere dansen. Met name de negerslaven hadden hun eigen dans(en) waarbij in eerste instantie met blote voeten op het zand ritmische geluiden werden gemaakt. Daar kwamen later de ijzers onder schoenen bij en zo ontstond hun cultuur van tapdance. De (musical)films en het theater hebben veel invloed gehad op de ontwikkeling van de tapdance tot de vorm zoals wij die nu kennen. Bekende namen van vroeger zijn bijvoorbeeld Fred Astaire, Gene Kelly, Ginger Rodgers en Eleanor Powell.

Tapdance heeft veel verschillende dansdisciplines in zich zoals bijvoorbeeld: jazzdance, modern dance, musical comedy, volksdansen en zelfs klassiek ballet. De laatste jaren zijn afgeleide vormen van streetdance, hiphop etc. er in geslopen die het ‘oude’ tapdance een nieuw gezicht gaven. Bekende namen uit de afgelopen periode zijn o.a. Gregory Hines, Michael Flatley, Gregg Burge en Savion Glover. Ook de van oorsprong Australische groep Tap Dogs heeft de Tapdance weer terug in de schijnwerpers gebracht.

Heb je interesse of kan je niet wachten, ga dan naar de pagina INSCHRIJVEN, download het inschrijfformulier en stuur deze nadat je het hebt ingevuld meteen op!