All Acting ! All Singing ! All Dancing!

Tapdance for Toddlers

Uniek in de regio (en misschien wel heel Nederland): Tapdance for Toddlers. Tijdens deze tapdance lessen wordt op een speelse manier bij deze jongste generatie de motoriek, het ritmegevoel en muzikaliteit ontwikkeld. Maar het belangrijkste is dat de kinderen plezier hebben in het tapdansen. De lessen zijn toegankelijk voor kinderen vanaf 4 jaar. De jonge leerlingen ontwikkelen een persoonlijke bewegingstaal door creatief en expressief om te gaan met deze dansvorm.

Is tapdansen voor kinderen moeilijk? Nee niet echt moeilijker dan voor de wat oudere kinderen of volwassenen. Het kan inderdaad ooit wat moeilijker lijken, vooral als je er naar kijkt, maar dat is dan toch puur de buitenkant. Waar de materie bijvoorbeeld iets moeilijker is, hebben kinderen juist een enorm voordeel. Ze zijn onbevangen en veel nonchalanter als het gaat om het gebruik van de voeten. En dat juist maakt het veel makkelijker voor kinderen om tapdance lessen te volgen. Veel volwassenen willen het heel goed doen en gaan daarom onbewust geforceerd hun ledematen gebruiken. Hiermee belemmeren ze zich in hun bewegingen en gaat het wat minder soepel. Terwijl een kind het zo oppikt omdat ze het gewoon niet zo moeilijk zien en dan gaat het soms vanzelf. Tapdansen voor kinderen is gewoon leuk, ook omdat ze bijvoorbeeld veel vaker dan de volwassenen tapdansen. Heel snel worden ze aangestoken door ‘het tap-virus’: te pas en te onpas, gewoon buiten de lessen om gaan ze toch een beetje proberen te spelen met hun voeten en ja, dat helpt toch echt allemaal.

Heb je interesse of kan je niet wachten, ga dan naar de pagina INSCHRIJVEN, download het inschrijfformulier en stuur deze nadat je het hebt ingevuld meteen op!