All Acting ! All Singing ! All Dancing!

Lessen

Alle lessen moeten een plezierige ontspanning bij een inspanning zijn, waardoor 'ongemerkt' houding, conditie, spiergebruik, creativiteit, ritme/maatgevoel, muzikaliteit, concentratie, coördinatie, wilskracht, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, expressie en zang- en/of danstechniek verbeterd of ontwikkeld worden.

De nadruk in de lessen ligt op het combineren van de basisdisciplines van musical en/of muziektheater: zang, spel (acteren) & dans (beweging, actie). Van hier uit wordt gewerkt aan bepaalde technieken zoals de dynamiek van het ensemble en de performance van de solist of speler. Professionals uit het theater- en musicalvak zullen regelmatig een gastles verzorgen. In de lessen wordt zo gewerkt aan songs & acts die elk jaar de basis vormen voor een eindproductie.

Dansen, Zingen & Acteren het is er is voor en van alle leeftijden. Het Musical & Dance Center staat voor persoonlijke aandacht en verantwoorde lessen van het docententeam. Professionals die hun beroep dagelijks op een hoog nationaal en/of internationaal niveau uitoefenen.

Voor jongeren en volwassenen die graag in beweging zijn óf gewoon lekker de stembanden willen testen óf zich willen toeleggen op hun acteertalenten zijn er voldoende mogelijkheden. En voor getalenteerde jongeren biedt het Musical & Dance Center een unieke kans om hun talenten op een adequate en verantwoorde wijze te ontwikkelen. De leerlingen worden gestimuleerd om het uiterste uit hun creatieve talenten te halen, zodat zij zichzelf naar een onverwacht hoger niveau kunnen tillen.

Het gevoel, dat je na een degelijk gegeven les hoort te hebben, is er één van enorme voldoening. We zien het als onze taak om dit zo goed mogelijk op alle leerlingen over te brengen en … vergis je niet, dat is dus hard werken! Leerlingen moeten er dan ook hard voor willen werken en ‘beschuldigen’ ons wel eens van teveel enthousiasme … !

Met nadruk wijzen wij erop dat het Musical & Dance Center geen opleiding is, maar een theaterschool waar leerlingen zich tijdens de lessen verder kunnen ontwikkelen op het gebied van musical- en muziektheater. 

Maak een keuze uit één van de volgende cursussen:

* Musical
* Tapdance